Categories: Genel

KYK Wifi Giriş, KYK Wifi Giriş Nasıl Yapılır?

KYK wifi giriş ve çıkış işlemleri nasıl yapılır? Öğrencilerin günlük hayatında en sık kullandığı hizmetlerden bir tanesi internettir. KYK yurt öğrencilerinin ihtiyacına yanıt vermek için ücretsiz internet desteği veriyor.

KYK wifi giriş nasıl yapılır? Ücretsiz olarak sunulan KYK Wifi giriş hizmetinden yararlanmak için cihazınızdan ağa bağlanmanız gerekiyor. Sisteme giriş yaptığınız zaman sizi doğrulama ekranı karşılayacaktır. Bu bölüm üzerinden kullanıcı adı ve şifreniz talep edilmektedir. Sistemde bulunan kullanıcı adı bölümü T.C. Kimlik numaranızdır. Şifrenizi ise yurt yönetimi tarafından veriliyor. Ayrıca şifrenizi E-Devlet üzerinden alabilirsiniz. KYK WİFİ her ay yenilenerek verilmektedir. Devlet yurtlarında kalan öğrencilere ücretsiz olarak sunuluyor. Kullanılmayan internet haklarınız bir sonraki aya devredilmemektedir.

KYK Wifi Nedir?

Wifi kyk hizmeti, KYK yurtlarında kalan öğrencilere ücretsiz internet servisinin verilmesidir. Yurtta kalan öğrenciler wifi kyk gov tr adresinden bu hizmete erişebiliyor.

GSB Wifi kablosuz olarak internetten yararlanmanızı sağlıyor. Cihazınızdan sisteme bağlandıktan sonra tarayıcıda “Doğrulama Sayfası” ekranı açılacaktır. Bu bölüm üzerinden “Kullanıcı Adı” ve “Şifre” girmeniz talep edilir. T.C. kimlik numaranız ve şifrenizle giriş işlemlerini yapabilirsiniz. Wifi kyk yabancı uyruklu öğrenciler tarafından da kullanılıyor. Kullanıcı adı sabit bir şekilde bulunmaktadır. İsteğe göre değiştirilemez. Ancak şifrenizi değiştirebilirsiniz. Özellikle kullanıcılar sistemde internet bağlantısı yok hatasıyla sürekli olarak karşılaşabiliyor. KYK ağına bağlanmanıza rağmen internete bağlantı olmuyorsa şu adımları takip edebilirsiniz;

  • Mobil ağınızı kapatın.
  • VPN uygulamasını devre dışı bırakın.
  • Tarayıcıya wifi.kyk.gov.tr adresini yazın.
  • Aynı anda iki cihazdan giriş yapmayın.
  • WİFİ sürücüsünü güncelleyin.
  • İnternetin yoğun olarak kullanıldığı akşam saatlerini çok fazla tercih etmeyin.

Telefonunuzda yer alan çerezleri silin.

Kyk wifi kotalı olarak verilmektedir. KYK yurdunda kalıyorsanız gsb wifi kyk şifresi almak için yurtlara başvuru yapabilirsiniz. Kullanıcı sözleşmesi imzalayarak şifrenizi alırsınız. Şifreniz yurt idaresince belirlenmektedir. Yurtta kalan öğrenciler ilk girişte wifi kyk gov tr için ön tanımlı şifre alır.

KYK Wifi Giriş Nasıl Yapılır?

KYK yurtlarında internete bağlanmak ne yapmak gerekiyor? Öğrenciler KYK yurdu internetinden yararlanmak için arama motorlarına wifi.gsb.gov.tr wifi giriş nasıl yapılır? hakkında sorgulamalar yapıyor. KYK internet ağına bağlanamıyorsanız problemi sona erdirmek için mobil cihazdan http://portal.kyk.gov.tr/ adresine girerek oturumu kapatabilirsiniz. Daha sonra tekrar bilgisayardan bağlanmayı denediğiniz zaman bağlantı sorunu ortadan kalkacaktır.

KYK wifi giris için belirli adımları takip etmeniz gerekir. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bünyesinde sunulan gsb wifi giriş hizmetine e-Devlet üzerinden erişebilirsiniz. E devlet üzerinden GSB Wifi Şifre İşlemleri hakkında merak ettiğiniz detayları bulabilirsiniz. KYK wifi giriş yapmak için taahhüt imzalamanız gerekir. Wifi KYK ile ilgili bilinmesi gerekenler şu şekildedir;

  • GSB Wifi ağına sadece yurt öğrencileri bağlanabilir,
  • İnternet kotanız 32 GB olarak belirlenmiştir.
  • Sisteme kullanıcı adı ve şifrenizle girebilirsiniz.
  • Teknik bir problemle karşılaştığınız zaman yurt idaresine bildirmelisiniz.
  • Wifi ağından çıkış yapmayı unutmamalısınız.
  • Tarayıcınızı güncel tutmalısınız.
  • Ağa bağlanamadığınız zaman telefonunuzu yeniden başlatmalısınız.
  • Cihazınızda VPN uygulamalarını kapatınız.
  • Hem bilgisayardan hem de telefondan giriş yapmamalısınız.
  • KYK internet adresine giriş yaptıktan sonra sayfayı kapatmamalısınız.

KYK wifi hizmeti ücretsiz servislerden bir tanesidir. KYK wifi ağına giriş yaparak bu uygulamadan yararlanabilirsiniz. Ücretsiz internet hizmeti yurtta kalan öğrencilere verilmektedir. KYK wifi giriş yaparak özgürce interneti kullanabilirsiniz. Wifi giriş işlemleri sonrasında dilediğiniz zaman interneti kullanabilirsiniz.

KYK WiFi Giriş Ekranı Gelmiyor

KYK yurtlarında kalan öğrenciler ücretsiz internetten yararlanabiliyor. Hizmetten yararlanmak için KYK Portal adresine erişmeniz gerekiyor. Öğrenciler cihazlarıyla bağlanmaya çalışırken oturum ekranına ulaşamayabiliyor. Bu sorunun çözümü oldukça basittir. Şu adımları takip ederek sorunu çözebilirsiniz;

  • E-devlet üzerinden bilgilerinizi eksiksiz olarak doldurun.
  • KYK WiFi internet kotanız dolmadığına dikkat edin.
  • Kotanız dolduğu zaman bir sonraki aya kadar pasif konumuna alınırsınız.
  • Yurt İdaresi’ne başvurarak çözüm bulabilirsiniz.

KYK wifi giriş yapmak için doğrulama ekranına bazı zamanlarda ulaşamayabilirsiniz. Sorunla karşılaşmadan önce KYK Wifi ağına bağlandığınızdan emin olmanız önemlidir. Bunun için mobil bağlantınızı ilk olarak kapatın. Cihaz içerisinde VPN yada benzeri uygulamalar aktif durumdaysa kapalı hale getirmeyi unutmamanız gerekir. Daha sonra Chrome tarayıcısının en güncel sürümünü kullanmalısınız.

KYK Wifi Şifremi Unuttum, KYK Şifre Sıfırlaması Nasıl Yapılır?

KYK wifi giriş sayfası açılmaması sorunu kullandığınız mevcut tarayıcı nedeniyle olabiliyor. Sıkça dile getirilen KYK Wifi kelimesi de yurtlarda yer alan kablosuz modemlerin adıdır. Modeme bağlanmak için herhangi bir şifre kullanmanıza gerek yoktur. Cihaz üzerinden modeme bağladıktan sonra tarayıcıda “Doğrulama Sayfası” ekranı gelecektir. Eğer şifrenizi unuttuysanız yurt yönetimine bildirerek yeni şifreyi alabilirsiniz.

KYK Wifi Şifremi Nasıl Değiştirebilirim?

KYK şifre değiştirme işlemleri portal üzerinden gerçekleştirilir. Sizlere verilen ön tanımlı şifreyi kullanarak sistem üzerinde yeni şifrenizi girebilirsiniz. Yurtta bulunan tüm öğrenciler ilk girişte aynı ön tanımlı şifre ile giriş gerçekleştirir. Şifre değiştirme ekranı üzerinde yeni şifrenizi girebilirsiniz. Yeni şifreniz;

  • Şifreniz en az 6 – 10 karakter uzunluğunda olmalıdır.
  • Şifre içerisinde en az 1 büyük harf, 1 küçük harf ve 1 rakam bulunmalıdır.
  • Şifreniz özel karakterler içermemelidir.

KYK Wifi Giriş Ekranında “Kullanıcı Aktif Değil” Hatası.

KYK sistemi üzerinde kullanıcı aktif değil hatasının temel nedeni hesabınızın pasif duruma getirilmesidir. Pasifleştirme işlemini sistem otomatik olarak gerçekleştirmektedir. KYK wifi giriş ekranımda “kullanıcı aktif değil” hatası ile karşılaşıyorsanız ne yapmanız gerekir? Devlet tarafından ücretsiz sunulan KYK wifi sistemine giriş yapmaya çalışırken bu hatayı almanın belirli nedenleri bulunmaktadır. KYK sisteminde aylık kullanım kotasını doldurduysanız hesabınız pasif duruma alınır. Böyle durumlarda idareye başvurup hesabınızın aktif hale getirilmesidir isteyebilirsiniz. Hesabınızın yeniden aktif hale gelmesi ay sonunu bulabilmektedir. Ayrıca sistem üzerinde yüksek download yapılması da bu hatayı almanıza neden olabilmektedir.

KYK yurtlarına yeni kayıt olduysanız “kullanıcı aktif değil” hatası ile karşılaşabilirsiniz. Bu sorun e-devlet üzerinden yaşanılabilmektedir. Sorun genel olarak birkaç saati içerisinde düzelecektir. Ancak bir gün geçtiği halde hala giriş yapamıyorsanız mutlaka yurt yönetimine başvurmalısınız.

KYK Wifi Giriş Ekranında “Giriş Hakkınızı Doldurdunuz” Hatası.

KYK Wi-Fi sistemine giriş yaparken “Giriş Hakkınızı Doldurdunuz” hatası görürseniz bu durum birden fazla cihazla giriş yapmaya çalıştığınızı gösterir. Bu nedenle ilk olarak giriş yaptığınız cihazlardan Wi-Fi çıkışı yapmalısınız. Bu işlemi yaptıktan sonra bir süre beklemeniz gerekir. Çözüme ulaşamazsanız yurt yönetimine bildirmelisiniz. KYK wifi’ de her kullanıcıya sadece bir cihazla bağlanma hakkı vermektedir. Birden fazla cihazdan giriş yapmak bu hatayla karşılaşmanıza neden olur. Diğer cihazlardan çıkış yapmadığınız zaman cihazınız hala aktif şekilde gözükecektir. Bu süre içerisinde cihazın wifi bağlantısını kesmeyi unutmamalısınız.

KYK wifi çıkış yapma işlemlerinde belirli zamanlarda sorun yaşayabilirsiniz. Bu gibi durumlarda cihazla doğrulama gerçekleştirmelisiniz. Cihazınızın bağlantısı kesilmesi durumunda IP adresiniz değişebilmektedir. Bu gibi durumlarda bir süre beklemeniz gerekir.

KYK Wifi Neden Çıkış Yapamıyorum?

Bazı zamanlarda KYK Wifi den çıkış yapamayabilirsiniz. Bu sıklıkla karşılaşılan durumlardan bir tanesidir. Çıkış butonuna tıklamanıza rağmen çıkış yapamıyorsanız internet bağlantınızı kontrol etmeniz gerekir. KYK Wifi şifrenizi yurt idaresinden alırken sözleşme imzalarsınız. Sözleşme içerisinde internet bilgilerinizin 6 aylık süre boyunca saklanacağını da kabul etmiş olursunuz.

KYK Wifi Çıkış Nasıl Yapılır?

KYK ağına bağlıysanız KYK Wifi çıkış linki de bu bölüm üzerinde bulunacaktır. Farklı ağlarda olduğunuz zaman sayfaya ulaşamayabilirsiniz. KYK Wifi çıkış yapma sırasında sorun yaşamamak için;

  • KYK sayfasına giriş yaptıktan sayfayı kapatmamalısınız.
  • Başka bir ağa bağlandığınız zaman çıkış yapamazsınız.
  • “Çıkış” butonuna bastığınız zaman sayfadan çıkamıyorsanız tarayıcı da problem olabilir.
  • KYK internet ağını iki farklı cihazda kullanamazsınız.
  • Oturum zaman aşımına uğramış olabilir.

Yukarıda yer alan adımları takip ederek GSB wifi çıkış işlemlerini yapabilirsiniz.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Erhan Ertan

Recent Posts

Spam Ne Demek ve Spam Nedir?

Spam maili kontrol etmek için e – postaya giriş yapıldıktan sonra spam klasörüne bakılması gerekir.…

2 yıl ago

Şirket İsmi Bulma, Şirket İsmi Bulurken Dikkat Edilmesi Gerekenler ve En İyi Şirket İsmi Bulma Araçları

Şirket ismi seçerken öncelikli olarak sektöre yapılan işe ve hedef kitleye göre belirleme yapmak önemlidir.…

2 yıl ago

Iso Nedir ve Iso Dosyası Nedir?

Iso dosyasını açmak isteyenler doğrudan işlem yapmaları kısıtlı olabilmektedir. Bu sebep ile program kullanmaları ya…

2 yıl ago

Telefonda Spam Ne Demek? Telefonda Spam Mesajlar ve Spam Aramalar Nasıl Engellenir?

Telefonda spam ne demek sorusu sık sık araştırılan bir sorudur. Sık araştırılmasının sebebi ise spam…

2 yıl ago

Teknoloji Nedir? Nano Teknoloji Nedir?

Teknoloji Nedir? Teknoloji nedir sorusunu cevaplayacak olursak, günlük hayatımızda endüstri gibi bölümlerde bizlere kolaylık sağlar.…

2 yıl ago

KYK Wifi Çıkış, KYK Wifi Çıkış Nasıl Yapılır?

KYK Wifi çıkış işlemleri hakkında detaylı bir yazı hazırladık. Yazımızdaki adımları takip ederek sorunsuz bir…

2 yıl ago

This website uses cookies.