1. Ana Sayfa
  2. Genel

‘Err_Ssl_Protocol_Error’ Hatası Nedir, Nasıl Çözülür?

‘Err_Ssl_Protocol_Error’ Hatası Nedir, Nasıl Çözülür?
+ -

DNS ile doğrudan ilgili olan err_ssl_protocol_error hatası, bazı web sitelerinin stabil biçimde görüntülenmesini engeller. Bu tür hatalarla karşılaşıldığı zaman ilk olarak DNS ön bellek temizliği ve DNS adres değişikliği yapılması gerekir. İnternet kullanımı sırasında SSL güvenlik duvarı ile ilgili görülen hatalarda DNS adresinin uygun hale getirilmesi önemlidir. Eğer siz de err_ssl_protocol_error ne demek sorusunun yanıtını arıyorsanız çözüm konusunda yapılması gereken işlemlere bu yazımızdan ulaşabilirsiniz. Bu şekilde daha güvenli ve sorunsuz biçimde internet sitelerini ziyaret edebilir ve işlerinizi kesintisiz biçimde tamamlayabilirsiniz.

‘Err_Ssl_Protocol_Error’ Hatası Nedir?

İnternet güvenliği ile geliştirmeler her geçen gün artarken, verilerin korunması konusu da önem taşımaktadır. Web sitesinden gelme ihtimali olan zararlı yazılımlara karşı koruma sağlanması oldukça önemlidir. Bununla birlikte internet sitelerinin de siber saldırılara karşı korunmasında bazı protokoller devreye girer. SSL güvenlik sertifikası ile oluşturulan web sitelerinde SSL güvenlik duvarının etkin olması beklenmektedir. Bu tür güvenlik problemleri ile karşılaşıldığında bazı web sitelerinde err ssl protocol error hatası gündeme gelebilmektedir. Bu hatayı ortadan kaldırmak ve web sitesini ziyaret etmek için DNS adres değişikliği şarttır.

Bir başka yazımız olan Localhost Nedir? adlı makalemizi buradan inceleyebilirsiniz.

‘Err_Ssl_Protocol_Error’ Hatası Çözümü

Herhangi bir web sitesinde SSL güvenlik sertifikası varsa, DNS ayarı olmadığı için bazı hatalarla karşılaşılması normaldir. Bu bakımdan err_ssl_protocol_error hatası çözümü için ilk olarak DNS işlemlerinden başlanması gerekir. Bunun için ilk olarak bilgisayarınızda “Denetim Masası”na girdikten sonra “Ağ ve Paylaşım Merkezi”ni açın. Bu bölümde yer alan “Bağdaştırıcı Ayarlarını Değiştirin” bağlantısı ile DNS değişikliği yapabilirsiniz. İşlemin devamında hangi ağ ile internete bağlanıyorsanız ona sağ tıklayıp “Özellikler” menüsünü açın. Ardından “İnternet Prtokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4)’e çift tıklayın ve “Aşağıdaki DNS Sunucularını Kullan” adımını takip ederek farklı bir DNS adresi girin. İşlemi kaydettikten sonra DNS değişikliği yapılmış olacaktır. Bunun akabinde internete bağlandığınızda facebook err_ssl_protocol_error hatası almadan siteye giriş yapabilirsiniz.

DNS Ön Bellek Temizleme ve DNS Adres Değişikliği

Özellikle akıllı telefon kullanıcılarında da zaman zaman karşılaşılan err_ssl_protocol_error hatası Android işletim sisteminde benzer şekilde çözülmesi gerekir. DNS bağlantısı temizlenmeden bu tür web sitelerine girişte problem yaşayabilirsiniz. DNS ön bellek temizlemek için Windows + R tuşuna basarak bilgisayarın arama bölümüne “cmd” yazıp komut istemciyi çalıştırın. Daha sonra bu bölüme ipconfig/flushdns yazıp enter tuşuna basın. Her ihtimale karşı ön belleği tam olarak silmek için bu işlemi birkaç kez tekrarlamanız tavsiye edilmektedir. Bunun dışında güvenilir bir web sitesinden CCleaner adlı programı indirerek detaylı DNS ve registry kayıtlarının temizliği yapılabilmektedir.

DNS ön bellek temizleme ve err_ssl_protocol_error çözümü konusunda son aşamaya geçerek işlemleri tamamlayabilirsiniz. Bu aşamada bilgisayarın arama bölümüne “Proxy sunucusunu yapılandır” yazın ya da şu işlemleri takip ederek devam edin:

  • Denetim Masası
  • Ağ ve Paylaşım Merkezi
  • İnternet Seçenekleri
  • Bağlantılar
  • Yerel Ağ Ayarları
  • Ayarları Otomatik Olarak Algıla
Err_Ssl_Protocol_Error Hatası

Bu işlemlerin ardından hata almaya devam ediyorsanız alternatif yöntemleri uygulamayı deneyebilirsiniz. Özellikle err_ssl_protocol_error çözümü telefon üzerinden farklı biçimde yapılabilmektedir. Genellikle bu hata Google Chrome tarayıcısında görüldüğü için sitenin güvenlik bilgilerini kontrol etmeniz gerekir.

Sitenin Güvenlik Bilgilerini Kontrol Edin

Akıllı telefonda err_ssl_protocol_error hatası ile karşılaştığınız zaman tarayıcının başındaki kilit simgesinden sitenin güvenilir olup olmadığını anlayabilirsiniz. Chrome Quic Protokolünü devre dışı bırakarak err_ssl_protocol_error çözümü telefon üzerinden yapılabilmektedir. Bununla birlikte telefonun saat ve tarihi güncel değilse bu tür hatalarla karşılaşabilmektesiniz. Bazen de web sitesinde bulunan SSL güvenlik sertifikaları site erişimini engelleyebilmektedir. Bu tür durumlarda err_ssl_protocol_error ios işletim sisteminde SSL durumunu Sil işlemini yapmanız gerekebilmektedir.

Ucuz VDS kiralama yapmak için pratiksunucum.com‘u tercih edip ihtiyacınıza uygun VDS server satın alabilirsiniz.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Yorum Yap

Bu yazının yorum fonksiyonları kapatılmıştır.