1. Ana Sayfa
  2. Genel

Teknoloji Nedir? Nano Teknoloji Nedir?

Teknoloji Nedir? Nano Teknoloji Nedir?
+ -

Teknoloji Nedir?

Teknoloji nedir sorusunu cevaplayacak olursak, günlük hayatımızda endüstri gibi bölümlerde bizlere kolaylık sağlar. Hayatımız teknoloji ile birlikte daha kolay ilerlemektedir. Teknoloji ile yapılan çalışmalar her geçen gün hızlı bir şekilde ilerlediği için bu sayede teknoloji daha iyi yerlere ulaşmaktadır.

Teknolojinin amacı nedir?

Teknoloji insanların ihtiyaçlarını kolayca gidermek için geliştirilmiştir. İnsanlar teknolojiyi çoğunlukla istediği bir bilgiye ulaşmak için veya bir şey üretmek için kullanıyor. Aşağıda teknolojinin amaçları ile ilgili örnekleri görebilirsiniz.

Teknolojinin amaçları şunlardır:

  • Hayatı kolaylaştırmak,
  • Daha güzel şeyler ortaya koymak,
  • İnsanların ihtiyaçlarnı karşılamak,
  • İnsanlara rahat bir hayat sunmak,
  • Birtakım şeyleri geliştirmek

Gibi amaçlardan dolayı teknoloji vardır.

Nano Teknoloji nedir?

Nano teknoloji ne demek kısaca, 1 ile 100 nanometre şeklinde belirli yapıların bir şeye hizmet etmesi için hazırlanması ve uygulanmasına Nano teknoloji denir. İlk defa 1974 tarihinde Norio Taniguchi kullanmıştır. Fakat bu terimin yaygınlaşması uzun yılları almıştır. Hayatımızda moleküler ölçekte bir mühendislik bölümü olarak kabul edilmiştir. Nano teknoloji, gücü fazla araçlar geliştirmek için kullanılan her türden tekniği kapsamaktadır.

Dijital Teknoloji nedir?

Dijital teknoloji, yaşantımızı daha kolay hale getirmek için yapılan ve insan gücü kullanılmadan kendi başına çalışabilen bir teknoloji türüdür. İşlerin yapımında zamandan tasarruf ve maddi bir kazanç elde edilmesine yarayan ve tercih edilen bir teknolojidir. Bu sayede insanın gücünü azaltır ve teknolojide kullanılan tüm imkanların kullanılmasını sağlamaktadır. Başka şeylerden bahsedecek olursak, dijital teknoloji ile birlikte işlemlerimizi daha hızlı ve daha güvenli hale getirebiliriz. İnsanlar dijital teknolojiyi, market alışverişlerini, online alışverişlerini ve sağlığının tedavisi yönüyle tercih etmektedir.

Giyilebilir Teknoloji nedir?

Teknoloji, hayatımızda her geçen gün değişmektedir. Bundan dolayı teknolojiye artık her zaman ihtiyaç duyuyoruz. Bunlar ise akıllı gözlük, akıllı saat, elektronik giyim eşyaları ve mücevherler gibi teknolojik ürünler insanlarda merak uyandırdı. Şimdi ise giyilebilir teknoloji nedir ve nasıl kullanılır bir göz atalım. Giyilebilir teknoloji, insanlar tarafından giyilebilen ve kulanılabilen teknolojik aletlerin adıdır. Giyilebilir cihazlar vücüdunuzdaki hareketleri takip edebilen akıllı sensörler ile doludur. Çoğunlukla bu ürünler Bluetooth, Wi-Fi ve hücresel veri bağlantısını kullanır ki akıllı telefon ile kablosuz bir şekilde senkronize olabilsin. Bu cihazlara bağlanmak için sensörlerin yardımını kullanabilmektesiniz. Sağlığınızı kontrol edebilmenizi sağlar ve bunun içinde hedefler koyarak işinizi kolaylaştırır. Bu her zaman yanınızda olan ürünler size bir çok bölümde önemli hizmetler sunar.

Teknolojinin Yararları Nelerdir?

Günümüzde bize sağladığı avantajlar hayatımızda büyük bir yer oluşturmaktadır. Neredeyse her yerde teknoloji ile iç içeyiz ve bunun faydalarından yararlanmaktayız. Mesela telefondan dünyada neler olduğundan bilgi edinebiliriz, istediğimiz kişiler ile anında iletişim kurabiliriz ve bununla birlikte o kişilere hediye gönderebiliriz. İstediğimiz bir yere gitmek için artık “Buraya nasıl gidebilirim?” sorusuna gerek kalmadan internet üzerinden navigasyon ile birlikte istediğimiz her yere gidebilmekteyiz. Yani her alanda teknolojiyi kullanıyoruz  ve teknolojinin yararlarından oldukça faydalanıyoruz.

Teknolojinin zararları nelerdir?

Teknoloji yararları olduğu kadar zararlarıda bulunmaktadır. Peki teknolojinin bizlere ne gibi bir zararı vardır. Sizlere örnekler ile gösterelim. Bunlardan bazıları şunlardır. Eğer hep teknoloji ile iç içe iseniz bu durum sizde iletişim bozukluğuna yol açabilmektedir. Duruşunuzu bozabilir ve ağrılarada sebep olabilir, Ruhsal ve psikolojik açıdan sizi etkiler, Dış dünya ile iletişim kurmanızı zorlaştırır ve sizde kansere kadar yol açabilir. Bunlar teknolojinin zararlarından bazılarıdır.

Teknoloji Bağımlılığı nedir?

Teknoloji bağımlılığıda teknolojinin zararları arasında yer alır. Teknolojide de en büyük zararlar arasındadır. Bağımlılık çocukları, gençleri ve hatta yetişkinleride tehdit etmektedir. Bu da kişinin her seferinde teknolojik aletlerine bakmak istemesidir bu bağımlılığa yol açar. Bağımlılık çok zararlı bir alışkanlıktır ve çoğu kişide görülmektedir.

Geleceğin Teknolojileri Nedir?

Geleceğin Teknolojileri filmlerde de gördüğümüz gibi teknolojik olarak çoğu şeyler hayatımıza girmeye başladı ve hayatımızdada görmeye başladık. Gelecekte görebileceğimiz bazı teknolojiler; Farklı gezegenlerde yaşam, uçan arabalar, su üzerinde yüzen şehirler ve giyilebilir ekranlar gibi bir sürü şey gelecekte bizi bekliyor. Bu da demek oluyor ki teknolojinin gücüyle ilerde dünya değişecek.

Teknoloji Tarihçesi:

Dünya tarihinin en önemli teknolojik gelişmeleri:

  • Renkli televizyon 1960 yılında hayatımıza girmiştir daha öncelerden de siyah beyaz televizyon olarak adlandırdığımız televizyon ise 1923 yılında çıkmıştır.
  • Cep telefonu 1973 yılında çıkmıştır ve insanlık tarihinin en önemli icatları arasında yer almaktadır.
  • Elektronik Posta 1971 yılında çıkmıştır ve en önemli teknolojik gelişmelerden birisidir. Günümüzde e-mail olarak geçmektedir.

Bunlar tarihimizin önemli teknolojik gelişmelerinden bazılarıdır.

Click to rate this post!
[Total: 74 Average: 1]

Yorum Yap

Bu yazının yorum fonksiyonları kapatılmıştır.