1. Ana Sayfa
  2. Genel

Şirket İsmi Bulma, Şirket İsmi Bulurken Dikkat Edilmesi Gerekenler ve En İyi Şirket İsmi Bulma Araçları

Şirket İsmi Bulma, Şirket İsmi Bulurken Dikkat Edilmesi Gerekenler ve En İyi Şirket İsmi Bulma Araçları
+ -

Şirket ismi seçerken öncelikli olarak sektöre yapılan işe ve hedef kitleye göre belirleme yapmak önemlidir. Bu doğrultuda müşterilerimize hitap edebilmek için en kolay isimleri belirlemeniz gerekir. Birden fazla isim arasında kalmış ve karar veremiyorsanız bu soruyu hedef kitlenize yönelterek karar verebilirsiniz. Şirket ismi bulma adlı yazımızı okuyarak bu konu hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Çevrenizde araştırma yapmak seçtiğiniz isimlerde farklı şirket olup olmadığını öğrenmek önemlidir. Daha kolay karar verebilmek adına hedef kitleyle birlikte hareket etmek ya da güvenilir kişilere danışmak da yine şirket ismi bulma olarak kullanılabilecek yöntemler arasındadır. Bu noktadan aynı zamanda çevrim içi araçlar ile isim bulma yöntemleri de tercih edilebilir.

Şirket İsmi Bulma

Şirket ismi nasıl bulunur merak eden kişiler çoğunlukla çevrelerindeki insanlara danışmaktadır. Ya da daha önce şirket açmış olan kişilere sorular yöneltmektedir. Ayrıca Şirket ismi bulmak için kullanılan birbirinden farklı yöntemler vardır. Günümüzde en sık kullanılan yöntemlerden biri de çevrim içi araçları kullanmaktır. Şirket ismi bulma için kullanılan farklı platformlar şirketin nasıl bir isme sahip olması gerektiği hakkında öneriler verirler.

İyi Bir Şirket Adı Nasıl Olur?

Şirket ismi Bulma

Yeni bir şirket ismi kesinlikle hedef kitleye hitap eden ve akılda kalıcı özellikler taşıyan isimlerdir. Şirket için isim belirlemek isteyen kişilerin öncelikli olarak ne için şirket açtıklarını belirlemeleri ve olabildiğince yalın kelimeleri tercih etmeleri önerilir. Karmaşık kelime, grupları ya da kelimeler her ne kadar ilgi çekici ve farklı olsalar da kitlenin aklında kalma noktasında güçlük yaşanır. Bu sebep ile de daha sade kelimelere odaklanmak ve şirket ismini güçlü kelimelerden seçmek önemlidir.

Şirket İsmi Bulurken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Şirket ismi seçerken ve ararken dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar vardır. Bu unsurlar şu şekilde sıralanabilir:

  • İsmin daha önce alınmamış olması.
  • İsmin yaygın olarak kullanılmaması.
  • İsminin farklı markalar ve şirketler ile karıştırılmaması ve karışıklığa sebep olmaması
  • Orijinal olması
  • Akılda kalıcı olması
  • Telif haklarının şirkete ait olması
  • İsim haklarının ve kullanma haklarının şirkete ait olması
  • Hedef odaklı ve benimsenebilir olması
  • Kolay yazılması

bu şekilde şirket ismi bulma siteleri aracılığı ile bu özelliklere sahip isimler bulunabilir.

Şirket İsmi Yabancı Dilde Olabilir Mi?

Yeni açılan bir şirketin ismi Türkçe olabileceği gibi yabancı da olabilmektedir. Burada önemli olan kitleye gerçekten hitap edip etmediğidir. Hedefe, ürünlere, hizmete ve hedef kitleye uygun olarak bulunacak olan isimler yabancı da olabilir. Global isimleri tercih etmek yurt dışı ile iş birliği yaparken daha rahat hareket etmeyi ve anlaşılmayı sağlar. Günümüzde özellikle küçük çaplı şirketlerin birçoğu yabancı isimleri tercih etmekte ve daha küresel ölçekte ancak minimal çalışmalar yürütmeyi uygun görmektelerdir.

Farklı İnsanların Görüşlerine Açık Olun

Şirket ismi seçerken çevrenizdeki insanlardan destek alabilirsiniz. Aynı zamanda daha önce hiç tanımadığınız insanlardan gelecek olan fikirlere de ön yargılı davranılmaması gerekir. Özellikle daha önce şirket açmış ya da bu tarz işlerde bulunmuş insanlardan görüş almak daha kaliteli ve sürdürülebilir bir isim bulma noktasında önemli tavsiyeler verebilir. Şirket ismi bulma programlarından elde edilebilecek öneriler farklı insanlara sorularak görüş alınabilir.

Kendinize Özel Olan Yanlarınızı Ortaya Koyun

Açılmak istenen şirketin farklı noktaları öne çıkarılabilir. Bunun içinde öncelikli olarak şirketin iyi tanınması ve hedeflerinin bilinmesi isim bulma noktasında önceliklendirilebilir. Neyin farklı, daha iyi ya da sıra dışı yapıldığının bulunması ismi ortaya çıkarma noktasında yol haritası oluşmasına sebep olabilir.

Her Adımda Kurumsal Kimliğinizi Düşünerek Hareket Edin

Alınacak olan isminin yaratacağı dezavantaj ya da zarar olup olmadığının bilinmesi önemlidir. İsmin hangi dilde ne anlama geldiği gibi araştırmalar yapılabileceği gibi kullanılacak olan ülkedeki yaygınlığı da önem taşır. Bu tarz bilgilerin elde edilmesi, kurumsal kimliğin yaratılması noktasında kişilere yardımcı olacaktır. İngilizce şirket ismi bulma çoğunlukla global çalışmalar yürüterek yerel ve ulusal sınırların ötesine geçmek isteyenlerin tercihidir.

Şirket İsminizin Yazımı Kolay, Akılda Kalıcı ve Anlaşılabilir Olması Gerekir

Seçilecek olan ismin kolay yazılması herkes için önem taşır. Bir marka isminin kolay yazılmaması kolay okunmaması anlamına da gelmektedir. Dolayısı ile okurken ve yazarken daha basit olan ve akılda kalıcı isimlere odaklanmak gerekir. Sadece popüler olduğu ya da o dönem içerisinde sık kullanıldığı için bir ismin tercih edilmemesi önem taşımaktadır. Seçilen isim dönemin ve tarihin özelliklerini yansıtabileceği gibi zamandan arınmış da olabilir.

Şirket İsmi Bulma Araçlarını Kullanın

Şirket ismi bulmakta zorlanan kişiler şirket ismi bulma robotu gibi araçları tercih edebilmektedir. Bu tarz araçlar ile şirketin çalıştığı alan sektör ve şirketin kurulum aşaması ve amaçlarına göre uygun isimler önerilir. Ancak buradaki isimler birçok kişiye önerilmektedir. Bu sebep ile de orijinal olup olmadığı konusunda özel araştırmaların da yapılması tavsiye edilmektedir.

Arama Motorlarını ve Sosyal Medya Platformlarını Önemseyin

İsme karar veremediğiniz noktada arama motorları ve sosyal medya platformları üzerinden araştırma yapabilirsiniz. Bununla birlikte doğrudan hedef kitleye arasında kaldığınız isim seçeneklerini sorabilirsiniz. Hedef kitleye yönelik araştırma yapmak ve onların görüşlerini almak daha kapsayıcı ve dahil edici bir yöntemdir. Böylelikle hedef kitle için düşünülmez. Hedef kitlenin marka için düşünmesi sağlanır. Türkçe şirket ismi bulmak için de yine aynı yöntemler izlenebilir. Yabancı isimler için de aynı yöntemler rahatlıkla kullanılabilmektedir.

En İyi 10 Şirket İsmi Bulma Aracı

Şirket ismi bulmak isteyen ancak bir türlü karar veremeyen kişiler araçlardan destek alabilirler. Bu noktada bireyleri ve şirketleri destekleyen farklı yazılımlar ve araçlar vardır. Bu araçlar kullanılarak şirket ismi belirlenebilir ve şirket ismi belirlendikten sonra açılış ve tescil süreçleri başlatılabilir.

  • Zyro Şirket İsmi Bulma Aracı: Yapay zeka tarafından yönetilen bir platformdur ve en uygun isimleri önerir.
  • Shopify Şirket İsmi Bulma: Marka ve şirket ismi bulunmasını sağlar. Ücretsiz olarak da kullanılabilir.
  • BusinesNameGenarator.com ile Şirket İngilizce İsmi Bulma: Arama için özel tercihler belirlenir. Bu doğrultuda spesifik ve nokta atışı öneriler ile karşılaşılır. Sık kullanılan bir platformdur.
  • Oberlo ile Şirket İsmi Bulma: En çok filtreleme ve kriter sunan altyapılardan biridir. Ücretsizdir ve sınırsız isim önerir.
  • Namelix Business Name Generator ile Şirket İsmi Üretme: Hedeflerinize göre filtre kısıtlaması yaptıktan sonra size isim önermeye başlar. Ücretsiz versiyonu da bulunur ve birçok farklı kritere göre arama yapmak mümkündür.
  • Novanym ile Şirket İsmi Üretme: Ücret ödemeden kullanılabilen platformlar arasındadır. Şirket için isme ihtiyacı olan kişiler üretme ve türetme gibi amaçlar için bu platformu kullanabilir.
  • SquadHelp ile Şirket İsimleri Üretme: Şirket ismi bulmak için yarışmalar düzenleyen ve birçok dilde şirket ismi öneren bir platform. Üye olduktan sonra kolaylıkla kullanılabilir ve şirket ismi bulunabilir.

Hedefinize ulaşmak için bu araçları kullanabilirsiniz. İyi bir isim ile sektörde çalışmaya 1 – 0 önde başlayabilirsiniz. Rakiplerinizin önüne geçmek ve dikkat çekmek için isminize önem vermeli ve içinize sinen, sizi yansıttığını düşündüğünüz isimler ile yola devam etmelisiniz.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Yorum Yap

Bu yazının yorum fonksiyonları kapatılmıştır.