1. Ana Sayfa
  2. Genel

Telefonda Spam Ne Demek? Telefonda Spam Mesajlar ve Spam Aramalar Nasıl Engellenir?

Telefonda Spam Ne Demek? Telefonda Spam Mesajlar ve Spam Aramalar Nasıl Engellenir?
+ -

Telefonda spam ne demek sorusu sık sık araştırılan bir sorudur. Sık araştırılmasının sebebi ise spam ögelerinin artık sadece e – posta ile sınırlı olmaması ve sosyal medya platformlarından telefon ile kısa mesaja kadar birçok farklı noktada karşılaşılmasıdır. Çünkü telefonda karşılaşılan spam ile e – postada karşılaşılan spam aynı özelliği taşır. Kişinin bilgilerini çalmaya yönelik sahte mesaj gönderilmesi ve yanıltıcı yönlendirme yapılması spam olarak bilinmektedir.

Telefonda Spam Aramalar Ne Demek?

Telefonda spam aramalar kişinin bilgilerini çalmak için yapılan aramalardır. Kısa mesaj ile güdülen amaç burada da görülmektedir. Telefonda spam arama geldiğinde öncelikle gelen aramanın reddedilmesi gerekir. Spam arama kabul edildiği takdirde kişinin bilgilerinin çalınma ihtimali yüksektir. Spam aramalar, kişinin bilgilerini almak adına yapılan kötü niyetli aramalardır.

Telefonda Spam Arama Nasıl Engellenir?

spam ne demek

Telefonda spam aramaları engellemek için spesifik olarak numara engellenmesi gerekir. Arayan kimliğinin sorgulanması ve otomatik engelleme gibi özellikler telefon uygulamaları ile yapılabilmektedir. Telefonların doğrudan gelen aramayı otomatik engelleme ve spam algılama özelliği bulunmamaktadır. Bunun için kullanılan spam engelleme mobil uygulamaları geliştirilmiştir. Spam aramayı engellemek için izlenmesi gereken yollar şunlardır:

  • Arama yapan numarayı seçmek
  • Numarayı engelleme seçeneğini
  • Numarayı engellemek

Bu durum sadece arayan numara için manuel olarak yapılabilen bir seçenektir. 

Telefonda En İyi Spam Arama Engelleme Programları Nedir?

Telefon için geliştirilen spam arama engelleme uygulamaları bulunmaktadır. Bu uygulamalar ile kişiler manuel olarak numarama engellemek ile uğraşmazlar. Doğrudan uygulama tarafından arama engelleme yapılabilmektedir. Bu uygulamalardan bazıları şunlardır:

  • Google Telefon Uygulaması: Google telefon uygulaması spam aramaları engelleyen güvenilir bir uygulamadır. Google tarafından geliştirilmiştir ve çoğunlukla Android cihazlar tarafından kullanılmaktadır. Google Play Store aracılığı ile uygulamayı indirmek mümkündür.
  • Getcontact: Bu mobil uygulama premium olarak da hazırlanmıştır. Kullanıcılar isterler ise ücretsiz versiyonunu isterler ise ücretli versiyonunu tercih edebilmektedir. Getcontact ile numara sorgulama, otomatik engelleme, insanların rehbere sizi hangi isimle kaydettiğini öğrenmek mümkündür. Spam arama engelleme için de sık sık tercih edilen bir uygulamadır ve çoğunlukla Android için tercih edilmektedir.
  • Truecaller: Truecaller hem Android işletim sistemine sahip cihazlar hem de IOS temelli cihazlarda kullanılabilen bir mobil uygulamadır. Bu uygulama doğrudan spam aramalara yönelik geliştirilmiştir. Ancak dileyen kullanıcılar doğrudan gelen aramanın spam olup olmadığını arama esnasında görülmektedir. Kullanımına bağlı olarak özellikleri değişiklik gösterir.
  • CleverDialer: Android cihazlar için geliştirilen mobil uygulamadır. Bu uygulama ile spam telefon numaraları keşfedilip kullanıcıya bildirilmektedir. Böylelikle engelleme özelliğinin olması da uygulamayı öne çıkaran noktalar arasındadır. IOS işletim sistemine sahip olan cihazlar tarafından kullanılamamaktadır.

Telefonda Spam SMS Ne Demek?

Telefonda spam mesajları nerede ve nasıl görüntüleneceği telefon özelliklerine göre değişir. SMS ayarları değiştirilmiş ise spam mesajın bildirimi alınsa dahi SMS ekranında gizlenenler arasında yer alabilir. Telefona gelen spam mesajları nasıl görebilirim noktasında ise SMS ayarlarının telefon ayarlarından değiştirilmesi ve tümünü göster seçeneğinin işaretlenmesi gerekir. Bu Spam mesaj nedir sorusu merak edilen bir konudur ve spam mesajlara dikkat edilmesi önerilmektedir.

Spam SMS Nasıl Engellenir?

Spam olarak gönderilen kısa mesajları engellemek için kullanılan farklı yöntemler vardır. Bu yöntemler şunlardır:

  • Numarayı engellemek
  • Mesajı silmek
  • Seçenek olarak sunuluyor ise ret SMS’i göndermek
  • Spam arama ve mesaj engelleyici mobil uygulamaları kullanmak

Spam SMS’i engellemek için kullanılan yollardır. Eğer ret imkanı sunulmuyor ise kesinlikle mesaj yanıtlanmaya çalışılmamalıdır.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Yorum Yap

Bu yazının yorum fonksiyonları kapatılmıştır.