1. Ana Sayfa
  2. Genel

KYK Wifi Çıkış, KYK Wifi Çıkış Nasıl Yapılır?

KYK Wifi Çıkış, KYK Wifi Çıkış Nasıl Yapılır?
+ -

KYK Wifi çıkış işlemleri hakkında detaylı bir yazı hazırladık. Yazımızdaki adımları takip ederek sorunsuz bir şekilde işlem yapabilirsiniz.

KYK Wifi çıkış yapma sorunu pek çok kullanıcının önüne çıkıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından sunulan KYK Wifi hizmeti, yurtlarda kalan öğrencilere verilen ücretsiz internet projesidir. KYK Wifi nasıl hizmetinden yararlanan kişiler bazı durumlarda çıkış yapma konusunda zorlanıyor. Öğrenciler çıkış işlemlerinde nasıl hareket etmelidir? Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı devlet yurtlarında konaklayan öğrenciler ücretsiz bir şekilde kotalı internet desteğinden yararlanmaktadır. Yakın zamanda 16 GB olan kota, 32 GB’a çıkarıldı. Böylece öğrenciler interneti çok daha özgür bir şekilde kullanmaya başladı. KYK yurtlarında kalan öğrenciler internete aynı anda bağlandığı zaman özellikle yavaş internetten şikayet ediyor. Akşam saatlerinde sosyal platformlar üzerinden video izlenildiği zaman hız büyük oranlarda düşmeye başlıyor. Bu zamanda genel olarak bağlantıda yavaşlama ve kopmalar görülebiliyor. Bağlantı hızınızı arttırmak için şu uygulamaları yapabilirsiniz.

  • Ağda sürekli olarak kalın.
  • İnternete bağlandığınız cihazda arka planları kapatın.
  • Tarayıcınız üzerinde reklam engelleyici kullanın.

GSB wifi özel ağlardan bir tanesidir. Bu ağ üzerinde yaptığınız tüm işlemler kayıt altındadır. Sisteme giriş yaptığınız zaman giriş çıkış saatleri, IP adresiniz ve girdiğiniz internet siteleri verilere kaydedilmektedir. Yasal bir durum ortaya çıktığı zaman delil olarak kullanılır. Sistem hakkında tüm detaylar e onayladığınız wifi taahhütnamesinde yazıyor.

KYK WiFi Nedir?

Wifi KYK hizmeti devlet yurtlarında kalan öğrencilerin kullanabileceği ücretsiz internet hizmetidir. Günün herhangi bir saati Wifi GSB ağına giriş yaparak internetinizi kullanabilirsiniz. Ücretsiz internet hizmeti sadece yurtta kalan öğrencilere verilmektedir. KYK Wifi oturum açma ve çıkış işlemlerini wifi.kyk.gov.tr adresinden yapıyorsunuz. Giriş işlemlerini yapmak için KYK’nın kayıtlı öğrencisi olmanız gerektiğini unutmamalısınız. Devlet yurtlarından birinde kalıyorsanız Wifi kullanmak için idari birime gidip internet kullanımınızla ilgili taleplerinizi iletmektedir. Daha sonra kullanıcı sözleşmesi imzalayarak şifrenizi alabilirsiniz. Yurt idaresinden sizlere ön tanımlı şifre verilmektedir. Sisteme giriş yaptığınız zaman bu şifreyi kendi oluşturacağınız şifre ile değiştirebilirsiniz. Ayrıca e-Devlet aracılığıyla da şifrenizi alabilirsiniz.

  • Sisteme giriş yaptıktan sonra Wifi ağını açın.
  • “KYKWIFI” ağını bulun ve bağlanın.
  • Tarayıcı ağına girin.
  • Kullanıcı adı ile şifrenizi girin.

wifi kyk gov tr adresinden dilediğiniz işlemi yapabilirsiniz. KYK WiFi ağı özel bir ağdır. Tüm işlemler kayıt altındadır GSB WiFi Çıkış ve giriş işlemleriniz e-devlet üzerinden kaydediliyor. KYK yurdunda kalan öğrenciler her ay 32 GB kotayı özgürce kullanabiliyor. İnternet kotanız ise her aynı biride yenilenmektedir.

KYK Wifi Çıkış Nasıl Yapılır?

wifi.gsb.gov.tr wifi çıkış nasıl yapılır? Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü yurtlarında kalan öğrenciler bazı zamanlarda çıkış yaparken zorlanabiliyor. Wi-Fi KYK‘den çıkış yapamayanlar hangi adımları takip etmelidir? KYK’ye ait Wi-Fi hizmetinden çıkış yapabilmek için ilk olarak hizmeti aldığınız yurdun internet adresinde bulunmanız gerekir. Daha sonra sistem üzerinde kyk wifi çıkış düğmesine tıklayarak sistemden çıkış yapabilirsiniz. Çıkış bölümüne normal kullandığımız internet üzerinden ulaşamayabilirsiniz. Bu yüzden yurdunuz içerisinden işlemi yapmanızı tavsiye ediyoruz.

Wifi’ yi kullandığınız süre boyunca, bağlantının sürekli kesilmesi ya da VPN kullanmak çıkış sorunları yaşamanıza neden olabilmektedir. İnternet ağını kullanırken bu konuya dikkat etmeniz gerekiyor. Cihazınızda değişen ayarları varsayılan ayarlara getirerek sorunu kolayca çözebilirsiniz. KYK yurdunun sunduğu interneti iki farklı cihazda kullanamazsınız. Bir cihazdan diğerine geçerken doğrulama sayfasından çıkış yapmanız gerekir.

KYK wifi çıkış yapmak güncel wifi.gsb.gov.tr adresini kullanmanız gerekir. Daha sonra ekran üzerinde gerekli adımları takip ederek wifi çıkış işlemini yapabilirsiniz.  KYK sayfasına başka bir wifiye bağlıyken ulaşamazsınız. Sadece Wifi’ ye bağlı olduğunuzda doğrulama sayfası açılacaktır. GSB wifi çıkış yapma konusunda problem yaşayanlar doğru işlemleri uygulayarak sistemden çıkabiliyor. KYK wifi çıkış yapmak istediğinizde karşınıza çıkan sorunlardan bir tanesi doğrulama sayfasının açılmamasıdır. Sistem üzerinden “Çıkış” düğmesine bastığınız zaman sayfa hareketsiz de kalıyor olabilir. Bu durum genel olarak cihaz hatasından kaynaklanıyor. Wifi sistemi üzerinden sağlıklı bir şekilde giriş ve çıkış yapmak için Google Chrome tarayıcısının güncel sürümünü kullanmanız tavsiye edilmektedir.

KYK WiFi Çıkış Ekranı Gelmiyor 

Ekran üzerinde çıkış işlemi doğrulama sayfasından gerçekleşir. Fakat ağda meydana gelen teknik problemler nedeniyle işlemler askıya alınabiliyor. Sistem üzerinde ortaya çıkan bu problemler sonucunda çıkış ekranı gelmeyebiliyor. Bu durum genellikle cihaz sorunlarından kaynaklanıyor. Wifi GSB çıkış işlemi birçok öğrencinin yaşadığı sorunlardan bir tanesidir. Eğer Wifi bağlantı sorunu yaşıyorsanız mutlaka oturumunuzu kapatmanız gerekir. Giriş hakkınızı doldurmanız nedeniyle sisteme giremiyor olabilirsiniz. Bununla beraber hem telefon hem bilgisayar üzerinden Wifi ağına giriş yapmamanızı tavsiye ediyoruz. Çıkış ekranı gelmemesi durumunda çözüm için;

  • Mobil cihazınızdan açık olan oturumu kapatın.
  • Bilgisayarınızdan KYK Wifi ağına bağlanın
  • Çıkış işlemini onaylayın.

Kota durumunuzu wifi.kyk.gov.tr internet adresinde görebilirsiniz. Sistem üzerinde “Kota Bilgileri” sekmesine tıklayarak sayfa hakkında detaylara anında erişebilirsiniz. Yurt tarafından verilen kota yenilemesi ise her ayın başında gerçekleştiriliyor. WİFİ hizmetinden yararlanabilmek için mutlaka KYK bünyesinde kayıtlı bir öğrenci olmanız gerekir. Böylece ücretsiz internet talebinde bulunabilirsiniz. KYK yurdu tarafından sizlere kullanıcı adı ve şifresi verilecektir.

Telefonunuzun ya da bilgisayarınızın Wi-Fi bölümünü aktif ettiğiniz zaman ‘KYKWIFI’ ağıyla karşılaşacaksınız. Bu bağlantıya giriş yaptığınız zaman interneti kullanmaya başlayabilirsiniz. Wi-Fi bağlantısı sağladığınızda otomatik olarak sayfaya erişim sağlayamıyorsanız wifi.kyk.gov.tr adresine belirli internet tarayıcısı üzerinden giriş yapmalısınız. Daha sonra kullanıcıları bilgilerini onaylayarak interneti kullanabilirsiniz.

KYK Wifi Şifremi Unuttum Nasıl Değiştirebilirim?

KYK şifrenizi unuttuysanız yurt idaresine giderek yeni bir şifre talebinde bulunabilirsiniz. Ayrıca KYK Wi-Fi dışarıya kapalı sistemlerden bir tanesidir. Bu nedenle şifrenizi unuttuğunuz zaman yönetime bildirmelisiniz. Şifrenizi aldıktan sınra KYK Wi-Fi şifrenizi değiştirmek için wifi.kyk.gov.tr adresindeki portala giriş yapınız. Sistem üzerinde şifre değiştir butonu ile yeni şifrenizi belirleyebilirsiniz. Yeni şifrenizin en az altı karakter olması gerekir.

KYK Wifi Neden Çıkış Yapamıyorum?

KYK wifi neden çıkış yapamıyorum?  Sistem üzerinde çıkış işlemleri doğrulama sayfası üzerinden gerçekleştirilir. Bu oldukça basit bir uygulamadır. Yaşanan sorunlar nedeniyle zaman zaman problem görülebiliyor. Eğer sistem üzerinde kaynaklı bir sorun bulunuyorsa çözüm bulunmamaktadır. Fakat cihazınızdan kaynaklı problemleri mutlaka kontrol etmeniz gerekir. İnternetin kullanıldığı yoğun çıkış problemi görülebiliyor. Böyle durumlarda biraz beklemenizi tavsiye ediyoruz. Çıkış yapmak istediğiniz zaman doğrulama sayfası açılmıyorsa sistemde problem olduğunu söyleyebiliriz. Çıkış yapmadan önce doğrulama sayfasını kapatmamalısınız. Böylece kolay bir şekilde çıkış yapabilirsiniz.

KYK Wi-Fi Giriş Nasıl Yapılır? (GSB Wifi giriş)

kyk wifi çıkış

Öğrencilerin günlük hayatında en çok kullandığı hizmet internettir. KYK’da kalan öğrencilerde bu ücretsiz hizmetten yararlanabilir. Peki, KYK wifi giriş nasıl yapılır? Wifi KYK giriş işlemlerini yurtlardan aldığınız şifreyle yapabilirsiniz. Giriş yaparken bazı zamanlarda “bağlantınız gizli değil” hatası alabilirsiniz. Bunun en büyük nedeni kullandığınız cihazın tarih ve saat ayarlarının yanlış şekilde girilmesidir. Cihazınızın tarih ve saat ayarladıktan sonra Wifi KYK’ ağına tekrar bağlanabilirsiniz. KYK Wifi giriş sayfası wifi.kyk.gov.tr üzerinden gerçekleştirilir. Giriş yaptıktan sonra ziyaret ettiğiniz siteye giremiyorsanız bu durum web sayfasının güvenlik problemi yaşamasıdır. Bilgisayarınızda bu hatayı çok fazla görüyorsanız BIOS üzerinden cihazın tarih ve saat ayarlarını düzeltmelisiniz. KYK WiFi 32 GB internet hizmeti veriyor. Eğitim ve ders içerikleri dışında birçok internet sitesine giriş yapabilirsiniz. 30 günlük kullanım hakkınız bulunmaktadır. KYK WiFi kotanız her ayın başında yenilenmektedir. Kotanız kalmadığı zaman internetiniz kesilir. Kotanızı öğrenmek için;

  • Wifi.kyk.gov.tr adresinden kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapın.
  •  “Kota Sorgulama” bölümüne gelin.
  • Açılan ekran üzerinden kotanızın son durumunu öğrenebilirsiniz.

KYK WiFi kotanız her ayın birinde yenilenecektir. 30 gün süre sonunda kalan kotalarınız yeni aya devredilmeyecektir. KYK WiFi ay sonuna doğru interneti yavaşlatmaktadır. GSB wifi giriş için telefonunuzdan o ağa bağlanmanız gerektiğini unutmamalısınız. Sisteme giriş yapıldığı anda sizi doğrulama ekranı karşılayacaktır. Kullanıcı adı ve şifrenizi kullanarak interneti kullanmaya başlayabilirsiniz.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Yorum Yap

Bu yazının yorum fonksiyonları kapatılmıştır.